Wonen op de Visker

Het huis ‘de Visker’, biedt woonruimte en zorg op maat aan mensen die voor kortere of langere tijd niet zelfstandig kunnen of willen wonen. De Visker is een voormalige boerderij, al meer dan dertig jaar in gebruik als woonhuis. De familie Hondeveld kocht het pand in april 2005. Na een grondige verbouwing is het sinds januari 2006 als nieuw te bewonen.

Zorgaanbod
De bewoners van de Visker kunnen zelf hun zorg regelen. Sommige mensen vinden het fijn om gewekt te worden, anderen willen graag ondersteuning bij het doen van de was of bij het onderhoud van hun kamer. Uitgangspunt is dat de maaltijden gezamenlijk worden gebruikt. Bij de bereiding van de maaltijden en het doen van de boodschappen kan ieder naar eigen mogelijkheid meehelpen. Zo is ook het onderhoud van de eigen tuin de verantwoordelijkheid van de bewoners waarbij hulp gevraagd kan worden.
De bedoeling is dat elke bewoner die zorg krijgt die nodig is, maar ook gestimuleerd wordt zoveel mogelijk zelf te doen.

Indeling woonruimte
Elke bewoner heeft de beschikking over een ruime zit- slaapkamer (18 m2) op de bovenverdieping. Voor gezamenlijk gebruik zijn hier twee badkamers en een logeerkamer. De benedenverdieping heeft een gezamenlijke woonkamer op de voormalige deel. Aansluitend is de keuken gesitueerd. Het woongedeelte wordt omsloten door een tuin met terras, uitsluitend beschikbaar voor de bewoners.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11