Dagbesteding

Op Elderink is werk voor mensen voor wie het voor kortere of langere tijd niet mogelijk is om deel te nemen aan het reguliere arbeidsproces. Wij denken bijvoorbeeld aan:

Samen werken we aan de verzorging van tuin en erf. De teelt bestaat uit kruiden, groenten en bloemen. Werk en begeleiding worden afgestemd op de deelnemer. Voor de een zal dit stimulering van zelfstandigheid zijn, voor de ander juist het werken in groepsverband. We gaan uit van wat iemand kan en proberen van daaruit te ontwikkelen wat mogelijk is. De tuin met haar planten in haar omgeving is hierbij ons belangrijkste hulpmiddel. Het reikt ons het natuurlijk ritme van de dag, de seizoenen en het leven aan.
Sleutelwoorden zijn: aandacht en waardering. Aandacht voor de plant, de mens, de omgeving en elkaar. Waardering voor het product en voor elkaars kwaliteiten.

In een intakegesprek wordt duidelijk wat wij voor de deelnemer kunnen doen en of de plaats op ons bedrijf zo ingericht kan worden dat er sprake kan zijn van zinvolle dagbesteding. In de termen van dagbesteding spreken we dus over begeleiding en activering.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11